Racehall CPH – En hård opstart

Racehall CPH – En hård opstart

Lidt udenfor Taastrup ligger en ganske særlig hal, som gemmer på nogle helt specielle oplevelser. Inde bag den pæne facade findes oplevelser af den slags som ligger motorsportsfolket meget nære. Gokarterne står nemlig linet op på rad og række, men der er ingen larm fra motorer eller hvinende dæk og sådan har hallens 10.000 kvm stået uberørt hen siden midten af marts. 

Vi måtte aflyse en mere eller mindre fuldt booket kalender, da der blev lukket ned. Nu er arbejdet med at bygge den op igen startet.

Der er selvfølgelig tale om verdens største indendørs gokartbane – det spritnye Racehall CPH, som efter coronaens indtog i Danmark, blev tvunget til nedlukning blot seks uger efter en storstilet åbning.
En åbning som direktøren for Racehall CPH Flemming Grene Thomsen håbede at kunne gøre kunsten efter da han endnu en gang kunne slå dørene op og byde gæsterne indenfor til en genåbning. Men myndighedernes til tider forvirrende retningslinjer og tvetydige tilbagemeldingere fra offentlige instanser, satte i første omgang en stopper for de drømme.
Banen er dog åben igen nu og der er en tydelig lettelse at spore i luften, selvom den endnu ikke er lige så tyk af benzindampe som man kunne ønske sig. Flemming fortæller: “Vi måtte aflyse en mere eller mindre fuldt booket kalender, da der blev lukket ned. Nu er arbejdet med at bygge den op igen startet.”

Foto: Jokum Tord Larsen

Fra en fuldt booket kalender til stillestående gokarts og en imponerende stor hal der har runget tomt i ugevis – der ligger uden tvivl et stort stykke arbejde foran folkene i Racehall CPH. På trods af forskellige kompensationsmuligheder fra staten har man måtte så mange udfordringer i øjnene i løbet af den sidste corona-tid. Oven i hatten har det været vanskeligt at få klare udmeldinger om hvornår man kunne begynde at slippe racerglade gæster løs på banen igen. Det har resulteret i ikke bare én men hele to genåbninger, da den første blev lukket ned af politiet efter kun to sølle timer med gang i motorerne.
“Der har været mange udfordringer i forbindelse med at få hele apparatet op at køre for så at bremse meget hurtigt op igen og så derefter prøve at danne sig et overblik over situationen. For det er jo en krisehåndtering man er ude i som virksomhedsleder og sørge for at få håndteret både medarbejdere og alle de gæster der lå i kalenderen.”

Foto: Jokum Tord Larsen

Den corona affødte krise, som har ramt mange små og store virksomheder, fortæller Flemming Grene Thomsen har haft mange ansigter og særligt med et projekt af Racehalls størrelse, har der været mange overvejelser i spil.
“Det har selvfølgelig også været en udfordring, at der har været så meget usikkerhed omkring det hele og hvornår vi har kunne få lov til at åbne igen. I forhold til hvad det betyder for økonomien i så stort et projekt som det her. Vi har måtte revidere budgetter og danne os overblik over hjælpepakker.”
Selvom der frygten for at måtte lukke aldrig rigtig nåede at bide sig fast, er det alligevel med tungen lige i munden at Racehall CPH fortsætter fremad. Med en banelængde på 1.250 meter og et væld af skinnende nye gokarts holdende i pitten, har det været svært at bevare tålmodigheden. 

Foto: Jokum Tord Larsen

Det ser dog ud til at lysne nu. Med tredje genåbningsfase fulgte klare retningslinjer som inkluderede Racehall og nu er dørene igen åbne og de mange små motorer er startet op igen.
Selvom det har været en hård premiere for verdens største indendørs gokartbane, får de nu endelig en chance til og der går forhåbentlig ikke lang tid før den kæmpe store hal i Taastrup igen fyldes med hvin fra både gokartdæk og glade gæster.

Tekst: Emma Steensen
Foto: Jokum Tord Larsen