Mellem fortid og fremtid

Mellem fortid og fremtid

Vi står overfor forandringer. Hvad enten vi vil det eller ej. Tider skifter og verden ændrer sig, hurtigt og dramatisk. Vi får tudet ørene fulde om, at vores verden lider og at det er vores skyld. Vi har øvet rovdrift på naturens ressourcer længe nok og tvunget vores egen Jord i knæ. Jeg skal være hurtig til at indrømme, at jeg er medskyldig og at det er almindeligt kendt i og med at jeg har en forkærlighed for motorsport. En sport der på alle måder er ‘forkert’, set i det store perspektiv. 

Misforstå mig ikke, jeg vil da også gerne redde verden, men jeg er kun et menneske og jeg har følelser ligesom alle andre mennesker. Jeg elsker ligesom alle andre mennesker. 
Min kærlighed er allerede tabt til benzinslugende racerbiler og jeg prøver ikke at skamme mig når naboen omtaler sin elbil som “det eneste rigtige”. Men jeg vil ikke skamme mig. Jeg vil ikke skamme mig over at være passioneret, engageret og vedholdende. Jeg vil ikke skamme mig over at holde af fortiden og være tæt på decideret modvillig når der tales om forandringer så store, som dem vi står overfor nu. 

Fremtiden er elektrisk. Ingen af os kan gøre noget ved det eller på anden vis komme uden om det. For mit eget vedkommende er jeg kommet frem til den konklusion, at det handler om at acceptere den skæbne, der tilfalder den sport jeg nu engang har valgt som min egen.
Det handler om at mindes fortiden omend vemodigt, men det handler også om at se fremad og se det gode i den fremtid vi lige nu bliver givet. En fremtid vi vel at mærke selv kan være med til at forme et stykke tid endnu. 

Vi må ikke gå i stå og vi må ikke lade følelserne for sporten forsvinde. Heller ikke selvom følelserne stadig i høj grad vækkes af lugten af benzin og lyden af brølende motorer. Det fantastiske med følelser er nemlig, at de tillader os at forelske os igen og igen. Lige meget hvor meget vi tror vores hjerte går i stykker undervejs. Så måske skal vi give det dér elbilsrace en chance til at vinde vores hjerter, det værste der kan ske er, at vi står tilbage med ikke bare én stor kærlighed, men to.